Nauka potvrdila: Da su stigle sve vakcine koje je Forto najavio vakcinisalo bi se 100 miliona ljudi #odgovornost

Mnogi političari najavljuju dolazak vakcina, a najglasnije među njima je svakako premijer Kantona Sarajevo Edin Forto koji je zbog svojih najava prozvan i sarajevskim Bruce Bufferom. Grupa mladih matematičara iz Osnovne škole “Vene” iz Olova uspjela je uz pomoć profesora izračunati koliko je tačno Edin Forto najavio vakcina.

“Naša matematička sekcija broji dvadeset talentovanih učenika koji su uspjeli izračunati koliko je Forto najavio vakcina. Zbog ovog uspjeha smo izabrani da predstavljamo BiH i na svjetskom prvenstvu u matematici koje će biti održano u Brezi sljedeće godine. Želim još čestitati našim učenicima i profesorima na zaista velikom uspjehu”, rekao je Asim Dnevnik, direktor Osnovne škole “Vene” iz Olova.
Nakon uvodne riječi direktora škole priliku da pojasni cijeli proces kako su došli do ovog rezultata imao je i šef tima matematičara Abdulah Zbir.
“Jednostavno pronašli smo sve izjave koje je gospodin Forto dao o nabavci vakcina i sabirali brojeve. Došli smo do brojke od 100 miliona, ali moram naglasiti da cifra nije konačna, jer neke od izjava su izbrisane s interneta. Naš tim ostaje da radi na ovom projektu i redovito će obavještavati javnost o povećanju broja obećanih vakcina”, rekao je Abdulah Zbir, šef tima matematičara Osnovne škole “Vene” iz Olova.
Odmah nakon objavljivanje ovog rezultata gospodin Forto je najavio novih dvadeset hiljada vakcina tako da se i to može odmah dodati.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuezeto sa šatro.info.