Nenadić ovlastio ministra Krivića da, ako ostane zadnji u Vladi KS, ugasi svjetlo #SJAŠITE

Osim što mu se zamjera neadekvatna politika pomoći privrednicima zbog krize uzrokovane pandemijom korona virusa, premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić je na udaru javnosti i zbog toga što aktuelnu reprezentaciju ne može da održi na okupu.
Faktor | Novi premijer Kantona Sarajevo bit će Mario Nenadić?
Budući da je i sam trenutno odsutan sa sjednica zbog izolacije, ovlastio je ministra za obrazovanje, nauku i mlade Anisa Krivića da preuzme njegove ovlasti, ali i da ugasi svjetlo ako kojim slučajem ostane zadnji u vladi.
„Ministar Krivić nosi veliko breme ovih teških dana. Dana kada su se mnogi povukli u udobnost svojih domova. Kada je naš grad pred nasrtajima pandemije i Elmedina Konakovića, kada je ekonomija na koljenima, ovaj čovjek preuzima kormilo. Kao da nije pitanje dana kada će se ovaj brod u potpunosti raspasti, ovaj čovjek sigurno upravlja i nosi se s valovima i olujama. Rekao sam mu samo da, ukoliko zadnji ostane na palubi, ugasi svjetlo“, rekao je premijer Mario Nenadić prilikom primopredaje dužnosti.
Pred Vladu Kantona Sarajevo i premijera Marija Nenadića iz dana u dan nadolaze novi izazovi. Nova skupštinska većina najavljuje smjenu trenutnog saziva u kantonu, ali se mnogi u ovoj instituciji trude koliko-toliko sačuvati ugled i obraz.
Poznato je da ovaj kanton odavno nema ministra zdravstva, pa je Nenadić u vladi prinuđen uraditi još preslagivanja.
Budući da je ministar Krivić sada faktički premijer, na njegovo mjesto planiram staviti ministra kulture i sporta. To je otprilike to, sport, mladi, ovo-ono. A onda, pošto ovamo imamo malo više prostora u ministarstvu prostornog uređenja, možda tu staviti ovog malog iz unutrašnjih poslova. Ja kad se vratim mogu preuzeti i boračka pitanja, ili saobraćaj, vidjet ćemo. Jedino imam dilemu kod Ministarstva privrede i Ministarstva pravde i uprave, mislio sam ih zarotirati, ali možda je bolje s privredom da ide rad i socijalna politika. To ćemo također vidjeti. Može to biti jedna nova, svježa, ekspertska vlada, dok je dušmani ne smijene“, poručio je Nenadić.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.