Novalić otvorio bolovanje zbog prevelikog broja potpisanih pisama namjere #odgovornost

Premijer Vlade Federacije Fadil Novalić, dan i noć aktivno radi na potpisivanju pisama namjere za nabavku vakcina, zbog koji je došlo do određenih povreda. Naš premijer je uganuo ligamente desne šake, zbog čega mora otvoriti bolovanje.
Gaf premijera Fadila Novalića: Partizani u borbi protiv antifašizma -  YouTube
“Vjerujte mi da se borim k’o lav. Ne samo ja već čitav tim koji je zadužen za nabavku vakcina. Potpisujem ta pisma k’o lud, po osam sati dnevno, pet dana u sedmici. U snu dok spavam, ruka mi trza kao da nešto potpisujem, imam strašne traume desne šake, što mi je u konačnici izazvalo i povredu. Sada moram na bolovanje, iako nije pravo vrijeme, ali nemam izbora. Ruka mi je totalno ukočena”, kaže ranjeni premijer Novalić.
Niko ne može iskopirati njegov potpis, niti on ima vremena i prostora da nekoga drugog zaduži za potpisivanje privremeno. Zato će doći do privremene obustave nabavke vakcina.
“Danas sam bio na kontroli i doktori su mi preporučili strogo mirovanje, najmanje narednih sedam do devet mjeseci. Ukliještio sam ligamente koji se jako teško oporavljaju, tako da tehnički neću moći obavljati svoju dužnost do Nove godine, a vjerovatno i duže. Dakle molim građane Federacije za malo strpljenja, čim se oporavim odmah ću se ponovo baciti u potpisivanje pisama i obećavanje vakcina. Ipak je zdravlje najpreče i moram se malo okrenuti sebi. Sve je ovo bilo previše naporno za mene”, dodaje Novalić.
Mole se građani Federacije da smanje kretanje do povratka premijera, kako ne bi ponovo došlo do naglog širenja zaraze, koja je jedva dovedena u red.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.