Novalić pozvao svjetske lidere da vakcine ubacuju u Sedam braće #odgovornost

Premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, danas je poslao poruku svim svjetskim liderima da ne žmire na jedno oko na situaciju u Bosni i Hercegovini. Navodi da još jednom, naša zemlja treba pomoć svjetskih sila za rješavanje problema pandemije.
Novalić za 8 miliona prodaje firmu koja na računu ima 14 miliona
“Neka svijet ponovo ne bude slijep na tragediju koja se dešava u Bosni i Hercegovini. Ovo ne govorim samo u ime Federacije, već u ime čitave države. Prije dvije i po decenije ste žmirili na jedno oko, i vidjeli ste šta se desilo ovdje. Nemojte sebi ponovo dopustiti tu sramotu, pomozite nam, mi smo nesposobni i ne znamo sami. Ukoliko budete ignorisali naš vapaj, bojim se da od nas neće ništa ostati.
Novalić je svim svjetskim zvaničnicima poslao adresu Turbeta Sedam braće, i poručio im da svoju sadaku mogu ostavljati tu kada god žele.
“Ovo je apel za sve zvaničnike koji žele da izbjegnu svaku vrstu bespotrebne procedure prijema, dolaska uz zvanice i protokole, da se samo prijave i anonimno putem svojih kurira ostave donaciju. U Sedam braće možete staviti bilo koju vakcinu, dakle nećemo gledati ko je koju donirao, bitno je da ima efekta protiv korone. Budite sigurni u jedno, mi ih nikada nećemo sami nabaviti”, dodao je Novalić.
Turbe Sedam braće će biti otvoreno za donacije vakcina do kraja jula ove godine, zbog čega se mole građani da novac za sadaku ne ubacuju i ista dok je humanitarna akcija u toku.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.