Novi plan EU za BiH: Najbolje bi bilo da Austrija ponovo izvrši aneksiju #SJAŠITE

Evropska Unija je dostavila spisak uputa kako bi naša zemlja što prije ušla u članstvo ove velike porodice. Spisak nije dug, tačnije napisan je u jednoj rečenici, i kratko i jasno objašnjava metod kako da naša zemlja postane dio ove unije.
Dodik: Komšić i Džaferović glasali za pokretanje spora s Hrvatskom, ja sam  protiv / Radio Sarajevo
“Da se ne lažemo, vaša zemlja u ovoj konstalaciji nema nikakvu šansu da pristupi EU. Nemojte živjeti u lažima i smatrati da ste dovoljno civilizovani da pristupite Evropskoj uniji. Od naroda koji su priznati u vašoj zemlji, jedino Hrvati mogu bez problema ići na naš prostor, ali su ostala dva škakljiva. Zato vam ja predlažem da na neki način izlobirate s Austrijom da vas ponovo aneksira, jer je to jedini način kako da nam pristupite. Vidite šta radimo Turcima već decenijama i neće se vjerovatno nikada priključiti. Možete vi glumiti evropejce do prekosutra, ne pije vode. Mi znamo ko smo i na kojim principima funkcionišemo i nećemo ih se odreći. Znamo s kakvim ljudima imamo posla i zato vam apelujem da koliko danas, počnete moljakati Austriju, ako ona uopće ima neki interes da izvrši aneksiju, da vas pripoji sebi, i tako ćete kao njihova pokrajina uživati u čarima i luksuzu života naše unije”, istakao je Oliver Vahrelyi, komesar za politiku susjedstva i proširenja EU.
Vrh unije poručuje da džaba gubimo vrijeme s dosadašnjim uputama, jer su nas tako samo testirali da li smo barem i malo svjesni na šta nam indirektno ukazuju.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.