Omladinsko druženje u Kiseljaku: “Gdje biti, a ne dangubiti”

U utorak, 22.6.2021. godine od 11 časova na Trgu kneza Radoje u Kiseljaku održaće se omladinsko druženje sa sloganom “Gdje biti, a ne dangubiti”. U organizaciji tima mladih “Kiseljak Youth Local Initiative”, ovo druženje skrenuće pažnju javnosti na potrebu za omladinskim centrom ili klubom u Kiseljaku u kojem bi mladi ljudi mogli zajedno da uče, razvijaju projekte i kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme.

Na druženje na otvorenom uz društvene igre i osvježenja pozvani su svi građani i građanke Kiseljaka, a prvenstveno mladi i njihovi saveznici koji žele raditi na razvoju svoje lokalne zajednice.
Organizatori ovog druženja, Ajla, Nedžma, Vanesa i Eldar, poručuju: “Naša ideja odnosi se na obezbjeđivanje prostora za rad mladih u Kiseljaku, što bi značilo i posvećivanje više pažnje mladim osobama kako bi se naša zajednica unaprijedila. Predlažemo i čvrsto vjerujemo da bi ovakav, siguran prostor za mlade i prostor za njihov rad doprinjeo jačanju kapaciteta mladih. Posjedovanjem prostora u kojem bi mogli organizovati svoj rad mi možemo da garantujemo povećanje broja i kvaliteta naših aktivnosti koje neće biti usmjerene samo ka mladima, nego ka svim članovima naše lokalne zajednice.”
Prije samog druženja, predstavnici inicijative “Kiseljak Youth Local Initiative” sastaće se sa načelnikom Općine Kiseljak, g. Mladenom Mišurić-Ramljakom, sa kojim će razgovarati o ovoj ideji i mogućnostima za njenu zajedničku realizaciju.
Inicijativa “Kiseljak Youth Local Initiative” podržana je kroz UPSHIFT program, kojeg implementira Humanitarna organizacija „Genesis Project“ u partnerstvu sa UNICEF-om u BiH, a uz podršku Kraljevine Švedske. eUPSHIFT ima za cilj da pomogne mladima da svoju ideju o unapređivanju lokalne zajednice sprovedu u djelo, a više o njemu možete pročitati na zvaničnoj stranici UPSHIFT u BiH:
(upshift.ba)