“PIT FoodCon 2023: Tradicija i inovacije, okusi budućnost(i)”

Savremeno globalno društvo u stalnoj je promjeni: uslijed globalnih kretanja, pandemija, ratova dešavaju se i stalne i brze promjene tokova ekonomije i tržišta.

Konferencija prehrambene industrije Bosne i Hercegovine “PIT FoodCon 2023: Tradicija i inovacije, okusi budućnost(i)” održat će se 20. i 21. jula 2023. godine u Sarajevu u organizaciji agencije za industrijski marketing Bravaria Industrial Marketing.

Savremeno globalno društvo u stalnoj je promjeni: uslijed globalnih kretanja, pandemija, ratova dešavaju se i stalne i brze promjene tokova ekonomije i tržišta. Sve ovo pred zajednicu(e) stavlja nove izazove, zahtijeva prilagođavanje i jedinstven i adekvatan odgovor. U tome smislu, kako je hrana oduvijek sredstvo za preživljavanje ali i povezivanje, a objedovanje društveni događaj, i prehrambena industrija može biti ključna za održivost i snagu zajednice i ekonomije.

Upravo svjesni ovih činjenica kao i ljudske sklonosti, usmjerenosti na izazove, organiziramo ovu konferenciju svjesno se opredjeljujući za perspektive: želimo otkriti šta nam ovaj, mogućnostima bogat, sektor može ponuditi. Hrana je u osnovi života i zajedništva, a prehrambena industrija pokretač razvoja i budućnosti Bosne i Hercegovine”, izjavila je Samira Avdić, direktorica agencije Bravaria Industrial Marketing.

PIT FoodCon 2023 usredotočit će se na neke od ključnih tema ovog sektora: imat ćemo priliku čuti o najnovijim trendovima u prehrambenoj industriji, istražiti sve veću važnost halal i košer certifikata, upoznati se s najnovijim inovacijama u prehrambenom sektoru te raspravljati o održivosti i ekološkoj odgovornosti.

Ovo je sedma stručna konferencija od početka ove godine. Mogli bismo je nazvati i centralnom jer na najbolji način odražava ulaganje u budućnost, promoviranje lokalnog i održivog razvoja. Usto, želim istaći da u Bravaria Industrial Marketing agenciji, svojevrsnom inkubatoru razvoja, osmišljavamo i nudimo zajednički prostor za dobre priče, za promjenu i aktivnost”, dodala je Avdić.

PIT FoodCon 2023 ponudit će odgovore na mnoga pitanja koja se tiču prehrambene industrije, ali i podstaći nova te nas motivirati na daljnje istraživanje i razvoj. Ovo je izuzetna prilika da se povežete s vrhunskim stručnjacima, steknete uvid u najnovije trendove i razvijete važne poslovne kontakte.

Dobrodošli na PIT FoodCon 2023, važan i inspirativan događaj kojim oblikujemo budućnost prehrambene industrije.

Kontakt: amra@bravaria.ba

Više o konferenciji pogledajte u agendi.

akta.ba

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“