Prijavite se za N1 ljetnu novinarsku radionicu

Nakon prošlogodišnje pauze, N1 ponovo otvara vrata mladim ljudima željnim učenja i ovladavanja vještinama modernog novinarstva.

Ukoliko ste studenti novinarstva ili drugih srodnih nauka i želite naučiti osnove novinarskog posla prijavite se na N1 ljetnu radionicu. Konkurs je otvoren do 24. juna.
Ljetna novinarska radionica N1 je projekat osmišljen kako bismo mladim i ambicioznim ljudima, koji vole novinarstvo, dali mogućnost da nauče osnove novinarskog posla na televiziji i digitalnim platformama.
Kao društveno odgovoran medij, N1 sa sjedištem u Luxembourgu i produkcionim centrima u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, daje priliku polaznicima Ljetne škole da uz vrhunske TV profesionalce i poznate novinare N1 besplatno steknu osnovna znanja iz oblasti televizijskog i online novinarstva.
Kome je namijenjena?
Pozivamo studente završnih godina društvenih fakulteta kao i diplomirane novinare koji nisu imali prilike da se oprobaju u novinarskom poslu, da se prijave za učešće u Ljetnjoj novinarskoj radionici.
Cilj radionice
Cilj radionice je da naši iskusni novinari pripreme studente i novinare za rad na televiziji i novim medijima, da im putem predavanja i praktičnog rada približe novinarski i redakcijski posao, upoznaju ih sa najnovijim trendovima u medijima, sa tehnikom i opremom koju svakodnevno koriste, da ih upute kako da usavrše svoj talenat za pisanje i izražavanje.
Trajanje radionice
Radionica će trajati šest sedmica, od 05. jula do 13. augusta 2021. Odvijat će se u N1 centru Sarajevo. Za najbolje polaznike osigurana je praksa na N1 televiziji.
Prijave
Ukoliko ste zainteresirani da učite od najboljih, da vam svoja iskustva prenesu vrhunski profesionalci:
Prijave s popunjenim obrascem Prijavni formular za Ljetnu novinarsku školu poslati na e-mail adresu radionica@n1info.com (Subject: SARAJEVO), najkasnije do 24. juna 2021. godine.