Radončić ponudio Sanelu Prašović Gadžo za premijerku kao pomoć Vladi Kantona Sarajevo #SJAŠITE

Nakon što je najavljena smjena Vlade Kantona Sarajevo, te nakon što su neki prešli u drugu političku opciju, a neki podnijeli ostavke, oglasio se i Fahrudin Radončić.
On je rekao da želi pomoći novoj Vladi KS sa svoja velika tri zastupnika, te da on nikad nije ustvari želio oboriti tada šestorku, a sada četvorku, ali da se to eto tako desilo.
Interview 20 - Fahrudin Radončić, januar 2017 - YouTube
Također je ponudio pomoć u vidu plasiranja Sanele Prašović Gadžo na jednu jako bitnu izvršnu funkciju, a to je pozicija premijera odnosno premijerke Kantona Sarajevo.
“To je jedna dokazana i kapacitirana osoba koja može da napravi ozbiljne tranzicije u svom životu. Ona je prešla iz režimske novinarke u građansku aktivistkinju, pa u jaku političarku. Naime, to se mora cijeniti. Trenutno je na dužnosti zastupnice u Predstavničkom domu Federacije Bosne i Hercegovine. To je zakonodavna vlast i ona se jako dobro pokazala u tom sektoru. Primila je svaku platu, sjedila u domu, pohađala sjednice, ali i radila na kampanji za načelnicu Općine Novi grad. Kada smo je pitali da li bi željela da je predložimo negdje drugo, jer je ostvarila ozbiljan rezultat od nekih skoro 2.500 glasova, ona je odmah rekla: “Pah zašto da ne?”. Uzevši u obzir takvu posvećenost, volju i odlučnost, ja ću predložiti novom sazivu ove vlade da najozbiljnije moguće uzmu u razmatranje ovu odličnu osobu. Razmišljamo još da za Ministarstvo kulture i sporta predložimo Memu Haljevca, ali to ćemo još vidjeti”, rekao je Fahrudin Radončić.
Sanela se nije oglašavala o ovoj temi, ali vjerujemo da će joj biti drago da je predlože.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.