Šansa za posao – Mladi iz Banjaluke pozvani na osnivanje startapa iz oblasti IT-a

Grad Banjaluka, Gradska razvojna agencija (CIDEA) i Inovacioni centar Banjaluka (ICBL) u okviru projekta EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju koga finansira Evropska unija u BiH, a realizuju GIZ, UNDP i MOR pozivaju mlade osobe, starosti od 18 do 35 godina, da se prijave za učešće na projektu jačanja preduzetničkih kompetencija i pokretanja startapa iz oblasti informacionih tehnologija i digitalnih i kreativnih industrija koje imaju primjenu u IT.

Glavni cilj projekta “Podrška za pokretanje startapa iz oblasti IT-a” je doprinijeti povećanju zapošljivosti među mladima jačanjem preduzetničkih kompetencija i stvaranje uslova za njihovo samozapošljavanje.
Projektom je planirano organizovanje obuka iz preduzetništva za 100 kandidata, koji će izraditi poslovne planove za svoje ideje i iste moći da kandiduju za finansijsku i nefinansijsku podršku, čime se stvaraju uslovi za povećanje broja novih preduzetnika i novih radnih mjesta. U prvom krugu obuku je prošlo 40 kandidata i izabrano 8 poslovnih ideja, dok će u naredna dva biti odabrano još 60 kandidata za obuke, a 12 njih će dobiti dalju mentorsku i finansijsku podršku.
Prijave se mogu popuniti direktno na obrascu ili u prostorijama Gradske razvojne agencije Banja Luka na adresi Josifa Pančića 8.
Obuke za 60 kandidata, dvije grupe po 30 učesnika će biti organizovane od oktobra/novembra do najkasnije decembra 2020. godine, a održavaće se putem platforme Zoom.
Sve detalje poziva možete pogledati OVDJE.
(be.ekapija.com)