Sarajevska vlada se pohvalila novim ponudama u menzi #SJAŠITE

Vlada Kantona Sarajevo je danas objavila spisak stvari i obećanja, koje su uspjeli implementirati od imenovanja prije osam mjeseci. Iako su vlast preuzeli u jako teškom periodu, pohvalili su se mnogim pomacima koje su uspjeli realizovati.
Studentski centar Split - Restoran Medicinskog Fakulteta „Kantun C“
“Svjedoci smo teškog perioda koji je iza nas i šta smo sve prošli. Kada smo preuzeli vladu i oborili tadašnju, nismo ni sanjali u kako težak period ulazimo, ali smo uspjeli odgovoriti svim izazovima. Ciljeve koje smo zacrtali smo uspjeli realizovati i sretni smo zbog toga. Želim odati počast svim ljudima koji su hrabro i smjelo preuzeli sve pozicije tokom ove krize”, kaže Faruk Kapidžić, pomalo premijer i Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.
Nekoliko tačaka koje su zacrtali kao prioritet su uspjeli realizovati, uprkos samoj pandemiji i krizi koja nas je zadesila.
“Prilikom preuzimanja vlade, prva stvar koju smo rekli promijeniti je usluga menze. Insistirali smo na novim ponudama, jer nam stare već izlaze na nos, a izbor od 55 jela je siromašan i kuhinja treba da bude raznovrsna. Pandemija nas je malo usporila, ali smo uspjeli konačno usaglasiti jelovnik i on će od sutra već biti na našim trpezama. To je nama realno najveći problem, pandemiju nismo imali u protokolu”, dodao je Kapidžić.
Ne samo da su uspjeli usaglasiti novi jelovnik, već su zastupnici intervenisali da se cijene obore za čak 20%, jer i oni sami osjete ekonomske posljedice pandemije.
Tekst je satričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi