Sebija Izetbegović kupuje jahtu da može ići na posao

Zbog lošeg vremena i obilnih padavina koje su pogodile glavni grad BiH svakodnevni život građana Sarajeva se iz temelja promijenio. Poplave na području cijelog grada otežavaju kretanje građa, a vožnja automobila je nemoguća. Zbog svega toga direktorica KCUS-a gospođa Sebija Izetbegović odlučila je da kupi sebi jahtu sa kojim će svakodnevno odlaziti na posao.

“Ja kao direktorica najveće zdravstvene ustanove u zemlji moram svakodnevno i bezbjedno dolaziti na posao. To mi je sada onemogućeno jer pješke neću da hodam, a autom ne mogu. Zbog toga sam odlučila kupiti sebi jednu malu jahticu koju ću usidriti ispred svoje vile i sa njom odlaziti na posao. Mislim da je ovo jedini način. Sa druge strane mislim da će moja jahta postati glavna atrakcija u gradu i da će me svi gledati sa prozora jer su ulice poplavljene. Ako budem raspoložena možda im budem i mahala”, rekla je Sebija “Seb” Izetbegović, direktorica KCUS-a.

Kao i svaki dobar muž gospodin Izetbegović je podržao svoju suprugu u ovoj nakani.

“Mislim da je ona jedna od bitnijih osoba u ovoj državi i zaslužuje najbolje. Ja sam već gledao kataloge raznih kuća koje prodaju jahte i našao jednu taman za nju. Malo liči na jahtu Romana Abramoviča, ali mislim da joj to neće smetati. Cijena je prava sitnica za nas iako teško živimo u zadnjih nekoliko godina zbog pandemije. Ako se odluči za ovu jahtu ona bi uskoro trebala doći u Sarajevo. Nadam se da će mi dozvoliti da se i ja malo provozam do stranke ili do Doma naroda”, rekao je Bakir Izetbegović.

Vijest je satiričnog karaktera, preuzeto sa: satro.info.