Šefik Džaferović: “Nepostojeći ofsajd za FK Sarajevo je još jedan napad na Bošnjake” #SJAŠITE

Ekipa Dynama iz Bresta savladala je FK Sarajevo jučer u utakmici 2:1, nakon što je sviran ofsajd za tim iz naše zemlje totalno nepravedno, u prilici kada sve kamere pokazuju da nije bio ofsajd. Nisu se samo oglasili čelnici FK Sarajeva već i sami vrh države, navodeći da je ovo više od fudbala.
Dynamo - Sarajevo 2:1: Bordo tim traži gol za poravnanje i produžetke - Klix.ba
“Jučer smo svjedočili jednom nemilom prizoru bez obzira da li ste navijač Sarajeva, Želje, Veleža ili bilo kojeg drugog kluba. Katastrofalan potez sudije koji je napravio jučer je više od fudbala, to je pitanje odnosa prema određenim nacijama i državama. Glavni sudac meča je sa Kipra, mjesta koje je dobro poznato po netrpeljivosti između muslimana i pravoslavaca ,odnosno Grka i Turaka. Tu se još jednom pokazao stav Evrope i to ne samo zapadnog nego i istočnog bloka”, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.
Ono što se desilo FK Sarajevo sinoć, nije samo napad na klub već i napad na Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu, istakao je Džaferović.
“Ovo je samo još jedan od sistematskih pokušaja perfidne Evrope da se riješi nas kao naroda, a samim tim i Bosne i Hercegovine. Navikli smo mi da nam uvode u ratnim danima embargo na oružje kako se ne bi mogli odbraniti, ili da nam nepravedno nametnu Dejtonski mirovni sporazum, ali da će nas i danas degradirati gdje god mogu, to nismo očekivali”, dodao je Džaferović.
Džaferović je pozvao sve Bošnjake na ujedinjenje i naglasio da se ne trebaju praviti političke, sportske ili ideološke razlike među pripadnicima ovog naroda.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.