ŠUTNJA NAS NE ŠTITI!

Dragi naši, počinjemo po 9. put sa pripremama za Osmomartovski MARŠ i želimo da i i vi budete dio kampanje – jer zajedno smo glasniji! ????
Tema ovogodišnjeg marša je ?#ŠUTNJA i pod parolom
#ŠutnjaNasNeŠtiti želimo na jednostavan način poručiti da treba da reagujemo, te glasno ukažemo na problem i potražimo pomoć.
Šutnja medija, akademskih građana, javnih institucija i javnih ličnosti, udruženja građana, pojedinaca kao građana, ali po najviše samih žena o problemima žena – treba da se prekine!
Podržati nas možete veoma jednostavno: sve što treba je da na svojim kanalima podijelite šta želite (svoje razmišljanje, motivacionu poruku, parolu, pjesmu, priču, fotografiju itd.) u skladu sa našom temom – koristeći haštag #ŠutnjaNasNeŠtiti.
Nadamo se što većem odazivu i angažmanu svih nas, kako bismo zajedno uticali na podizanje svijesti – čime želimo osnažiti i edukovati žene koje imaju probleme da traže pomoć i reaguju.
Ohrabrimo i stanimo uz sve žene, te ih uputimo zajedno na prave adrese koje pružaju konkretne informacije i usluge ženama koje žele da prekinu svoju šutnju i preuzmu kontrolu nad svojim životom.
Osmog marta ponesite svoje crvene ruževe i krenite sa nama u OSMOMARTOVSKI MARŠ ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske tačno u podne – KADA PREKIDAMO ŠUTNJU U IME SVIH ŽENA!
? HVALA VAM! ??
Oštra Nula Centar za mlade KVART, Radnička solidarnost, eTrafika.netFondacija Udružene ženeCentar za životnu sredinu / Center for EnvironmentHelsinški parlament građana Banja LukaБASOC Pokret PravdeUnsa GetoMreža za izgradnju mira / Network for Building Peace Građanke za ustavne promjene
#InternationalWomensDay
#8mart #osmomartovskimarš #danŽena #WomensDay