Tri vrste radionica: Prijavite se i postanite dio eTrafike

Udruženje građana eTrafika.net u saradnji sa partnerskom organizacijom Oštra Nula, objavljuju poziv za učešće u projektu “Može i drugačije”. Projekat će trajati pet mjeseci, a baziraće se na obuci iz oblasti onlajn novinarstva, foto-novinarstva, kao i radio- novinarstva.

Tražimo 16 đaka, studenata ili drugih zainteresovanih građana i građanki, koji će na našem portalu proći obuku iz oblasti onlajn novinarstva i foto-novinarstva, a u saradnji sa Udruženjem građana Oštra Nula sprovešćemo obuku iz radio-novinarstva. Sve radionice će biti zasnovane na praktičnom radu uz mentorstvo iskusnih novinara. Po završetku obuke, učesnici će pronalaziti organizacije, grupe ili pojedince koji su postigli vrijedne uspjehe u poslovnoj, obrazovnoj, naučnoj, kulturnoj, sportskoj ili društvenoj sferi, te pisati i snimati radio priloge o njima.
Njihovi mentori, iskusni novinari i fotografi, će im kroz interaktivne radionice predstaviti različite žanrove u novinarstvu, objasniti kako se bira tema i formulišu pitanja, te kako se pristupa sagovorniku. Na kraju, učesnici radionica će kroz vježbe naučiti kako se selektuje i obrađuje materijal da bi se dobio finalni proizvod – tekst, fotografija i radio-prilog emisija. Svaki učesnik će moći da bira između ove tri vrste radionica, s tim da će im biti ostavljena mogućnost da pohađaju dvije ili više radionica paralelno, u skladu sa njihovim interesovanjima.
Na kraju projekta će biti organizovana izložba fotografija koje su snimili učesnici, te promocija časopisa sa njihovim tekstovima. Važno je napomenuti da će najbolji učesnici dobiti priliku da postanu stalni članovi eTrafike.
Radionica je prvenstveno namjenjena za sve one koji žive u Banjaluci. Za učešće mogu da se prijave svi zainteresovani iz drugih gradova i opština, ali troškovi smješta i prevoza ne mogu biti refundirani. Prethodno iskustvo u novinarstvu nije potrebno, a da biste se prijavili potrebno je da popunite kratki upitnik. Ukoliko vam nije jasno koje priče dolaze u obzir, pogledajte rubriku “Može i drugačije” na portalu eTrafika, gdje su objavljeni tekstovi iz dva prethodna ciklusa ovog projekta.
Projekat se realizuje uz podršku Udruženja BH novinari i Evropske unije.

Odabrani kandidati dobijaju

– Obuku iz oblasti rada u onlajn medijima i foto-novinarstva, te profesionalne orijentacije.
– Rad na autorskim tekstovima i fotografijama mentorstvom uredništva portala eTrafika.
– Praktičan rad iz oblasti radio novinarstva.
– Opremu potrebnu za rad.
– Objavljivanje autorskih tekstova i fotografija na portalu eTrafika i u časopisu “Može i drugačije”.
– Snimanje i montiranje priloga u podkastima koje realizuje organizacija Oštra Nula.
– Učešće na zajedničkoj izložbi fotografija i promociji časopisa.
– Potvrdu o obavljenoj praksi i učešću na projektu.
– Mogućnost angažmana na portalu eTrafika nakon završetka projekta.

Od odabranih kandidata se očekuje

– Prisustvo na radionicama i predavanjima.
– Pisanje tekstova, snimanje fotografija i radio podkasta u skladu sa projektnim aktivnostima i uputstvima uredništva eTrafike.
– Poštovanje rokova.
– Pomoć pri organizovanju završnog događaja.
Konkurs je otvoren do 18. jula 2021. godine u 12 časova, a odabrani učesnici i učesnice biće kontaktirani do 19. jula. Radionice počinju u drugoj polovini jula.
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, pišite na imejl adresu: mirnes_ba_1988@hotmail.com.
Putem ovog  linka možete da pošaljete svoje prijave.
Ovaj sadržaj je isključiva odgovornost eTrafike i ne odražava nužno mišljenje Europske unije.
(etrafika.net)

Posljednji postovi