U Njemačkoj se razgovaralo o povećavanju toplog obroka Valentina Inzka #SJAŠITE

Ambasadorica Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini, otputovala je nazad u svoju domovinu, kako bi se razgovaralo o statusu Valentina Inzka. Zvanični Berlin je odlučio povući određene promjene, kada je u pitanju uloga Visokog predstavnika.
On je već 10 godina s nama: Valentin Inzko najneaktivniji Visoki  predstavnik u BiH | Jabuka.tv
“Uloga Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini je u nekoliko navrata narušena od strane domaćih političara koji ignorišu njegovu ulogu. Zbog tih postupaka, Valentin Inzko je jako povrijeđen emotivno, i primijetili ste da se gotovo nikako ne oglašava u javnosti. Nedavno je ponovo počeo slati obavijesti, ali je to sve slabo. On ne može raditi pod pritiskom”, ističe Gustav Noer, član tima ambasade Republike Njemačke u BiH.
Zbog duševne boli koja mu je nanijeta, u Berlinu se danas raspravljalo o povećanju toplog obroka za Visokog predstavnika.
“Činjenica je da on ima jako visoku platu, ali je njemu boravak poprilično neugodan u BiH zbog različitih optužbi i komentara koje dobija svakodnevno na svoj račun. S obzirom na to da je primoran da boravi tu, odlučili smo da mu povećamo topli obrok s 2.500 KM na 5.000 KM mjesečno, kako bi barem mogao jesti šta god želi tokom boravka, jer bi mu na taj način kompenzirali traumu i golgotu koju svakodnevno prolazi u BiH”, dodao je Noer.
Kao dodatni znak pažnje, direktno iz Njemačke će dobiti na raspolaganju vrhunsku ekipu kuhara, koja će mu pripremati jela koja on želi. Naravno za troškove boravka kuhara će morati biti plaćeno iz budžeta BiH, a ne Njemačke.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.