U sklopu predizborne kampanje, počelo asfaltiranje po kućama #SJAŠITE

Predizborna kampanja za lokalne izbore, a posebno onih načelnika koji su već na vlasti, je u punom jeku. Iako još uvijek nije formalno počela, sve više se asfaltira, popravlja i maskira na onim stvarima na kojima se najviše vidi da se kao nešto radi.
Süsel: Selbstmord ist nicht strafbar“ | shz.de
U sklopu ovih aktivnosti, na području više općina u cijeloj Bosni i Hercegovini, neki radnici su dobili naloge da asfaltiraju i u privatnim kućama, kako bi se dodatno pokazala aktivnost ljudi na vlasti.
O ovoj temi, razgovarali smo s Mirkom Delijom koji je bio žrtva ove predizborne kampanje.
“Ja sam se jutros probudio i vidio da je moja livada ispred kuće asfaltirana. Nisam znao kako i zašto se to desilo, pa sam otišao da pitam ženu da li ona zna nešto o tome. Ona mi je rekla da je bila vani s drugaricama i da nije ništa vidjela. U potrazi za odgovorom, ušao sam u sobu od kćerke, a tamo sam imao šta da vidim. Asfaltirana i soba. Ništa mi nije bilo jasno”, kaže Delija.
Nakon ovog otkrića, pošto nije znao ko je nadležan za neželjena asfaltiranja, pozvao je službenike u svojoj općini da se raspita za informacije o tome ko bi mogao biti zadužen za ovakve aktivnosti, a tamo su mu razjasnili sve što ga je zanimalo o ovoj temi.
“Javila mi se jedna, naravno neljubazna gospođa, ali hajde na to smo navikli. Kad sam je pitao o čemu se radi, rekla mi je da je trenutni načelnik naredio da se asfaltira sve redom i da su radnici samo postupili po naređenju naručitelja radova. Rekoše mi na kraju da će cijeli naš komšiluk asfaltirati, jer je to sad za predizbornu godinu jako bitno. Šta ja znam, valjda je to dobro. Biće asfalta”, zaključuje Delija.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.