Veliki uspjeh bh. dizajnera: Finalista prestižnog evropskog takmičenja

Bosanskohercegovački dizajner Banjalučanin Marko Feher jedan je od deset finalista takmičenja “Fashion Makes Sense Award” u Holandiji. Ovo je samo još jedan dokaz da su njegovo ime i autentične kreacije još jednom prepoznali na svjetskoj modnoj sceni.
Marko je sretan jer su njegovi radovi prepoznati u svijetu i jer su o njima pisali čuveni modni časopisi.
“Ovo takmičenje je vrlo specifično jer se učestvovati može samo inovativnim idejama kada je riječ o ekološkoj održivosti. Fokus je na upotrebi ekoloških materijala, na fair tradeu i na etičnoj produkciji”, objasnio nam je Marko Feher o kakvom je takmičenju riječ.

Foto: Saša SavičevićFoto: Saša Savičević

Na takmičenju će se predstaviti jednom posve novom idejom i novom kolekcijom za koju kaže kako je poprilično lična i nadovezuje se na njegovu konstantnu potragu za identitetom.
“Uvijek je izvanredan osjećaj biti dobar u onome čime se baviš, tako da je i osjećaj upravo takav. Drago mi je da sam jedan od deset najboljih kandidata za ovaj projekt. Organizatori zaista kažu da su imali enorman broj kvalitetnih kandidata te je samim tim osjećaj zadovoljstva još veći”, kazao je.

Foto: Saša SavičevićFoto: Saša Savičević

Marko je dodao i kako će se takmičenje održati u novembru te da se nada da će koronavirus nekim čudom u međuvremenu nestati i da neće biti nikakvih prolongiranja projekata.
(klix.ba)