Vijeće ministara poslalo čestitke za Novu godinu migrantima koji nemaju smještaj #SJAŠITE

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine koje je zaduženo, između ostalog, i za smještaj i osiguravanje smještaja, hrane i generalno uslova za život migranata koji prolaze kroz našu zemlju.
Kaos u Lici: migranti provaljuju, vrše nuždu na izvorištu pitke vode, … |  Geopolitika News
Nakon što je zatvoren, a potom i zapaljen kamp Lipa kod Bihaća, više od hiljadu ljudi u pokretu je bez krova nad glavom. Pokušava se napraviti neki kompromis da se oni negdje premjeste, ali zbog negativnih političkih poena, niko nije spreman da napravi odluku gdje da ih smjesti.
Vijeće ministara BiH je došlo na revolucionarnu ideju kako da praktično pomognu ljudima koji nemaju smještaj ni nadu da će ga uskoro imati.
Naime, oni su izdvojili vrijeme da napišu oko 1.400 čestitki, u kojima su tim ljudima poželjeli mnogo bolju 2021. godinu, te naglasili da se nadaju da će im donijeti mnogo bolje uslove života, nego što su to imali do sada.
“Ja razumijem da je tim ljudima potrebno hrane, odjeće, obuće i nekog smještaja s makar slabim grijanjem. Međutim, mi sada, zbog godišnjih odmora, novogodišnjih praznika, slava, katoličkog i pravoslavnog Božića, nismo u mogućnosti da radimo nešto konkretno. Shvatite da nas i građani sabotiraju. Niko neće te ljude u svojoj blizini. Tako da smo im poslali autobuse, da se barem malo ugriju, ali i čestitke koje smo lično potpisali mi ministri, te naši administrativni radnici. Vjerujemo da će to ovim ljudima značiti mnogo, jer nekad je dovoljna samo topla riječ da ugrije ljudsko srce. A mi smo to ponudili”, izjavio je Zoran Tegeltija, Predsjedavajući Vijeća Ministara BiH.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.