Vlada Kantona Sarajevo uplatila Mirzi Čeliku napredni kurs računanja vremena #SJAŠITE

Vlada Kantona Sarajevo je odlučila da unaprijedi rad svog predsjedavajućeg skupštine, Mirze Čelika, kako bi poboljšala funkcionisanje ovog zakonodavnog tijela.
Faktor | Kanton Sarajevo: Mirza Čelik zaražen koronavirusom, svi zastupnici  idu u samoizolaciju?
Naime, Mirza Čelik će pohađati napredni kurs računanja vremena, jer kako je viđeno na online sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, predsjedavajući nije upućen u to koliko sat vremena iznosi minuta.
“Mirza je dobar momak, odličan patriota, vjernik i sve što nekome treba od kompetencija da bi bio u ovakvoj jednoj strukturi. Međutim, računanje vremena mu nije najjača strana, pa zato želimo da prođe ovaj kurs. Ono što je jako bitno, jeste da ćemo nakon toga imati čovjek koji ima sve te stručne kvalitet, a zna i na sat. Ja sam jako zadovoljan što ćemo nastaviti raditi, barem još neko vrijeme na ovaj način – kvalitetno, patriotski i za sve građane Kantona Sarajevo koji su u SDA”, rekao je Mahir Dević, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.
Kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora, Vlada KS će uložiti u ovo 10.000 maraka, gdje će se angažovati tri učiteljice za prvi, drugi i treći razred osnovne škole, koje će raditi s predsjedavajućim skupštine da što brže nauči na sat.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.