Zbog nedovoljnog broja, stanovnici FBiH će primiti po pola doze vakcine #odgovornost

Krizni štab Federacije BiH je danas donio novu odluku, kako bi se što veći broj naših građana vakcinisao u što skorijem periodu. Nova mjera na snagu stupa odmah, a naši doktori će pripremiti solidnu kompenzaciju za pola doze.

“Nemamo dovoljno vakcina da ispratimo neki normalan tempo vakcinacije do jeseni, toga smo sada svjesni. Okupili smo tim vrsnih doktora, koji će da naprave modifikovanu verziju vakcine koja će moći zadovoljiti potrebe imunizacije. Tako ćemo uduplati tempo vakcinacije i samim tim imunizovati veći broj građana, logično. Oni su već uradili testiranje modifikovane vakcine, i ne bih da budem hvalisav jer su naši, ali bolja je od originala”, kaže premije Vlade i šef kriznog štaba FBiH Fadil Novalić.
Modifikovani oblik vakcine umjesto pola doze, sadrži zamjenske suplemente koji također ubijaju čestice koronavirusa.
“Mi smo tu metnuli malo bijelog luka, đumbira, meda i to ide k’o mlijeko. Primjera radi, Pfizer doza vakcine sadrži oko 85 miliona antitijela u prvoj dozi, naša prva doza u kojoj je pola vakcine i gore navedene substance i dobijemo impozantnih 187 miliona antitijela. To je bolje nego sama vakcina, složit ćete se. Čak nećemo morati raditi ni revakcinaciju, jer je ova doza jača od dva Pfizera”, dodao je Novalić.
Zbog nove smjese, građani FBiH neće morati raditi revakcinaciju, jer će dobiti apsolutni imunitet od samo pola doze.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.