Zbog predizbornih skupova, pandemija se privremeno ukida u BiH #SJAŠITE

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, donijela je odluku da se od ponedjeljka 12. oktobra, ukida stanje pandemije u našoj zemlji. Razlog tome je mogućnost održavanja predizbornih skupova.
U Jablanici održan središnji predizborni skup SDA / Bljesak.info | BH  Internet magazin
“Mi smo odlučili da do dana predizborne šutnje ukinemo stanje pandemije, i kompletan život u državi vratimo u normalno stanje. Dakle do noći izborne šutnje, svi privredni sektori mogu raditi kao i prije same pandemije, radno vrijeme se vraća na staro, broj ljudi koji se okuplja na jednom mjestu je neograničen. Konačno privrednici mogu, barem eto mjesec dana vremena da povrate stari promet i poslovanje. To je zato što je nama korona javila da neće dolaziti na izborne skupove, jer i virus ima neko dostojanstvo”, kaže Memnun Komisija, član CIK-a za određivanje regulatornosti izbornih procesa.
Memnun također naglašava da je apsurdno organizovati predizbornu kampanju bez ljudi, i da je bi to jako negativno utjecalo na moral glasača, pogotovo onih redovnih i najzagriženijih.
“Zamislite samo predizborni skupovi prazni. Pa to bi bila sramota. Ne samo da bi pao moral političara već bi i glasači trokirali, te bi nam vjerovatno izlaznost bila drastično manja. I ovako je mala i mi sad još treba da je srozavamo? E pa nećemo, mi ćemo pomoći. Puni trgovi predizbornih skupova će zasigurno u velikoj mjeri vratiti nadu ljudima u bolje sutra”, dodao je Memnun.
Po završetku predizborne utrke, pandemija će ponovo biti proglašena i sve će da se vrati u stanje u kojem smo proteklih pola godine.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.