Zlatko Lagumdžija pokreće portal “General poslije bitke” #SJAŠITE

Bivši prvi čovjek SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija, pokreće novu web platformu za sve one koji vole da sole pamet, a ne bi baš da direktno se pitaju za nešto, a pogotovo onih koji su imali prilike da urade nešto, a ipak nisu.
Zlatko Lagumdžija Biografija | Biografija.org
Ova web platforma omogućava svima koji su kao ja, neki slučajni prolaznici koji vole da pametuju o političkim procesima u BiH, ali nemaju želju da preuzmu odgovornost. Vjerujem da ima mnogo onih koji su zainteresovani za učešće i diskusije, i treba da znaju da ovdje mogu pisati šta god žele, bez ikakve mogućnosti da snose neku odgovornost za svoje izjave”, ističe Lagumdžija.
Lagumdžija poziva sve bivše političare, analitičare ili čisto solitelje pameti, koji glume bitne persone u javnom prostoru, da svoje prijedloge dostavljaju redakciji portala.
“Mi bi pravili jednom sedmično online sastanke, na kojima bi baljezgali o svim aktuelnim temama. Još bih volio da pozovem pojedine, poput Sefera Halilovića, Mirnesa Ajanovića i slične, da se okane funkcija i aktivnog rada, i da se pridruže nama u diskusiji. Evidentno je da su staro gvožđe za aktivno bavljenje politikom, ali da mogu pametovati još, mogu”, dodao je Lagumdžija.
Web domena je dostupna svima, potrebno je jedino proći ciklus registrature, navesti prijedloge iz sfere aktuelnih političkih procesa, i onda nakon odabira učestvovati u debati s ostalim kandidatima.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.