Dodik došao u Predsjedništvo da vidi što mu nije uplaćen topli obrok za juli #odgovornost

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, danas je nakon duže pauze stigao na svoje radno mjesto. Razlog tome nije prekid bojkota u kojem je trenutno, već da zatraži osnovna životna prava.

“Mnogi u Sarajevu su se ponadali da sam prekinuo svoj štrajk ali je to daleko od istine. Razlog mog dolaska na posao je isključivo tehničke prirode i oko toga neću diskutovati. Moj stav o aktualnoj političkoj situaciji u BiH znate, ja posustati neću dok se ne dese promjene koje tražim i to je kraj priče. Nema napretka i saradnje dok se osnovne stvari dogovore, a one se nikada neće dogovoriti dok svi narodi u ovoj zemlji ne budu zadovoljni”,ističe Dodik.

Dodaje da je očigledno žrtva sabotaže, jer mu nije uplaćen topli obrok za juli mjesec tekuće godine, koji je kako kaže legitimno zaradio.

“Oni meni nisu uplatili topli obrok za prošli mjesec, iako sam u tom periodu uredno dolazio na posao. Moj bojkot je počeo početkom avgusta, e sada neka meni neko objasni jednu stvar. Zašto su oni meni to ukinuli prošlog mjeseca?! Jesu li možda znali da će do ovoga doći i kako ću ja reagovati, ili su već imali ambiciju da me odstrane iz svih djelovanja bez da su znali. Očigledno ja nisam dobrodošao tu, niti su Srbi dobro prihvaćeni u BiH, što je glavni razlog zbog kojeg mi i ne želimo više da ostanemo unutar BiH”, dodaje Dodik.

Pored zaostalog toplog obroka, Dodik traži da mu se refundira i karta za ovaj mjesec iako nije dolazio, jer kako navodi potreban mu je novac za neke privatne potrebe.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.