U pripremi knjiga sa svim mudrostima Fadila Novalića s kožnim uvezom #odgovornost

Grupa autora iz BiH nakon zadnje izjave gospodina Novalića odlučila se da napravi knjigu u kojoj će se naći sve mudrosti premijere FBiH. Od kako je stupio na funkciju premijera FBiH gospodin Novalić svako malo javnost počasti sa nekom od svojih mudrih izjava, ali to se vremenom zaboravi. Da do toga ne bi došlo ova grupa autora je odlučila napraviti ovu knjigu kako bi gospodin Novalić i njegove izjave ostale vječno upamćene u BiH.

“Čekali smo dok gospodin Novalić ne skupi dovoljno izjava. Mislimo da je sada pravi trenutak za objavljivanje knjige. U slučaju još jednog mandata mi tu imamo prostora i za nastavak sigurno. U knjigu će biti uvrštene sve malo značajnije mudre izjave gospodina Novalića, a nadamo se da će se ova knjiga u budućnosti čitati i kao obavezna lektira u školama. Trenutno pregovaramo sa nekoliko ilustratora tako da će sijela stvar pored kožnog uveza imati i ilustracije”, rekao je Faruk Slovo, pisac i autor knjige “Fadilove mudrosti”.

Nekoliko izdavačkih kuća se otima za objavljivanje ove knjiga, a komentar na cijelu stvar imao je i premijer Novalić.

“Stvarno sam ostao zatečen ovim potezom i zahvaljujem se toj grupi. I sam sam se pribojavao da moje mudrosti neće biti zaboravljene. Također, pozivam te ljude da dođu kod mene imam ja još puno mudrosti koje nisu izgovorene u javnosti. Nadam se da im to može pomoć kao neka ekskluziva”, rekao je Fadil Novalić.

Knjiga bi se trebala naći u prodaji početkom sljedeće godine po promotivnoj cijeni od 80 KM, a biti će održane i promocije širom BiH sa gospodinom Novalićem kao glavnim gostom.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.