Nova dionica autoputa će se koristiti kao klizalište #SJAŠITE

Iako je otvorena tek prije nešto manje od mjesec dana, nova dionica autoputa kod Zenice je već zatvorena. Građani su se našli u čudu, a lokalne vlasti su danas dale detaljno obrazloženje zbog čega je van funkcije.
Izgrađeno 11 kilometara autoceste na Zeničkoj obilaznici - Biznis Info
“Znam da su se građani odmah šokirali, zašto je autoput odmah zatvoren, ali će vrlo brzo biti dostupan ponovo na korištenje. Doduše, neće baš imati namjenu na koju su građani navikli, ali će svakako biti njima na usluzi. Bitno je naglasiti da će se novom konceptu autoputa, najviše obradovati oni najmlađi, koji će biti i redovni gosti, sigurni smo u to”, ističe Adnan Terzić, direktor Autocesta Federacije BiH.
Novih 11 kilometara autoputa će biti pretvoreno u najveće klizalište na planeti, a s obzirom na to da dolaze hladniji dani, i da u ovom dijelu Bosne i Hercegovine nedostaje adekvatnog sadržaja za najmlađe.
“Ledena ploha će definitivno ući u Ginisovu knjigu rekorda, jer nema veće na planeti. To ne samo da će biti ogroman prostor, već koliko god djece da dođe, moći će se poštovati epidemiološke mjere. Mi smo stavili računicu na papir i vidjeli da nam je sada rentabilnije koristiti je kao klizalište, nego da se bude autoput. Tih 11 kilometara razlike, vozačima je svejedno, a dječici je mnogo. Svakako ovaj autoput nema nikakve fajde ovako u dijelovima dok se kompletan ne završi”, dodaje Terzić.
Bitno je naglasiti da će sav prihod od ulaznica, biti iskorišten za nova obećanja o konačnoj realizaciji autoputa. Simbolična cijena karte u iznosu od 75 KM po osobi, pristupačna je za svačiji džep.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi